Sweden Social Web Camp (SSWC)

Som ni vet är jag insatt i marknadsföring där sociala medier är en stor del. Det växer hela tiden och jag tycker det saknas en allmänkunskap om det. Fler och fler använder sig till sociala medier såsom Twitter, Facebook och Instagram. Men vet människor vad det är de använder? Vi är helt öppna på webben och vemsomhelst kan se det vi gör, något alla inte tänker på. Detta leder tyvärr till nätmobbning, rädsla och ibland så långt som till självmord. Jag tycker att frågan om säkerhet och psykisk ohälsa på webben är en fråga värd att lyftas. Näthat sprids alldeles för fort på nätet och många lever i oro och rädsla, samt  självhat och tankar på självmord. Vi måste stoppa detta!

Men tillbaka till det som står i rubriken! I augusti anordnas det årliga eventet Sweden Social Web Camp som är ett slags kollo för webbfantaster som jag. Jag vill tipsa om detta till er! Jag har fått många frågor om mitt jobb och vad jag sysslar med. Allt inom digital marknadsföring som gör att företag/organisationer får nya kunder. Det är sådant jag sysslar med till vardags och jag skulle kunna förklara allt ord för ord, men risken finns att ni ändå inte hade förstått – det krävs en viss grundkunskap för att bli insatt. Så istället för att jag ska förklara för er vill jag tipsa om just Sweden Social Web Camp, eller SSWC som det förkortas. Det är alltså en unconference på Tjärö i Blekinge skärgård. Det omfattar allt inom webb. Man campar, grillar, bor i stugor och förstås – diskuterar webb. Det går ut på att lära varandra allt man kan och inspirera varandra. En unconference eller knytkonferens som det kallas, är ett event där programmet skapas av deltagarna. Så du kan komma dit med en egen idé! Om du är intresserad av webb rekommenderar jag verkligen detta. Åk till Sweden Social Web Camp och inspirera samt bli inspirerad!